• Επίσημος Χορηγός Ποδοσφαιρικού Συλλόγου ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ
  • Διεθνής Συνεργάτης Στοιχήματος Ποδοσφαιρικού Συλλόγου ΕΒΕΡΤΟΝ

Ο Νέος Πρεσβευτής της Dafabet


Με το 2014 έρχεται και το 20ο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώνεται στη Βραζιλία και ξεκινάει τον Ιούνιο. Πριν από το οποίο, η Dafabet ανακοινώνει με περηφάνεια ότι ο Λουίς Φίγκο θα είναι ο νέος μας Πρεσβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θα προσφέρει στους παίκτες της Dafabet τις εξειδικευμένες απόψεις του για τη διοργάνωση με τους περισσότερους θεατές στην ιστορία του αθλήματος. Ο Φίγκο έπαιξε 579 αγώνες σε επίπεδο συλλόγων για τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα, την Ίντερ Μιλάνου και τη Σπόρτινγκ Λισαββόνας. Είχε 127 Διεθνείς συμμετοχές για την Πορτογαλία, την οποία έφτασε ως αρχηγός στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006. Είναι γνωστός ως ένας από τους καλύτερους μέσους που έχουν αγωνιστεί ποτέ. Ελάτε μαζί μας καθώς πλησιάζουμε τους Τελικούς, για αποκλειστικές συνεντεύξεις και προσφορές και μετά κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης όταν θα έχουμε αποκλειστικούς διαγωνισμούς στους οποίους μόνο οι παίκτες της Dafabet μπορούν να συμμετέχουν.


Εγγραφή στη Dafabet!
  • Διαβάστε τις Επιλογές του Φίγκο για τους φετινούς νικητές σε Τσάμπιονς Λιγκ, Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ και 1η Ισπανίας.

    interviewer

    Λοιπόν Λουίς,
    Υπήρξαν δραματικές εξελίξεις από την τελευταία φορά που μιλήσαμε….τόσο στην Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας, όσο και στην 1η Ισπανίας και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουμε πια φτάσει στις τελικές φάσεις και των τριών διοργανώσεων, οπότε θέλουμε να μοιραστείς με τους πελάτες της Dafabet τις προβλέψεις σου για τον πιθανό νικητή σε κάθε μία.

    Figo

    Αρχικά, είχα προβλέψει πως θα υπάρξουν μερικά απρόσμενα αποτελέσματα καθώς πλησιάζουμε στη λήξη μίας δραματικής σεζόν και σίγουρα είδαμε μερικά και στις τρεις διοργανώσεις. Η κατάταξη στα δύο κορυφαία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα είναι ακόμα πιο αμφίβολη και κοιτώντας τους βαθμολογικούς πίνακες και των δύο, πιστεύω πως μπορεί να δούμε και άλλες εκπλήξεις πριν στεφθούν οι πρωταθλητές.

    interviewer

    Ας κοιτάξουμε πρώτα την Πρέμιερ Λιγκ, όπου η βαθμολογία σήμερα είναι ως εξής:-


    Λίβερπουλ 34 αγώνες σύνολο βαθμών 77 απομένουν 4 αγώνες
    Τσέλσι 34 αγώνες σύνολο βαθμών 75 απομένουν 4 αγώνες
    Μάντ Σίτι 32 αγώνες σύνολο βαθμών 70 απομένουν 6 αγώνες
    Έβερτον 33 αγώνες σύνολο βαθμών 66 απομένουν 5 αγώνες
    Άρσεναλ 33 αγώνες σύνολο βαθμών 64 απομένουν 5 αγώνες
    Figo

    Λοιπόν σίγουρα έμειναν 3 διεκδικητές μετά τα τελευταία 4 ματς της Άρσεναλ, όπου είχε 2 ήττες και 2 ισοπαλίες, χάνοντας έτσι 10 βαθμούς. Είχαν ραγδαία πτώση μετά τους τραυματισμούς των Οζίλ και Ράμσεϊ, οι οποίοι ήταν σε καταπληκτική κατάσταση στο πρώτο μισό της σεζόν. Πιστεύω πως η συγκέντρωσή της πρέπει να είναι στο FA CUP τώρα, έχοντας μόλις φτάσει στον τελικό, κερδίζοντας τη Γουίγκαν στα πέναλτι.


    Όπως είπα στην τελευταία μας συνέντευξη "οι αγώνες κλειδιά σίγουρα θα καθορίσουν τον Πρωταθλητή της Πρέμιερ Λιγκ", και εδώ η Λίβερπουλ παίζει καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση. Ο αγώνας της με την Μάντσεστερ Σίτι ήταν πολύ σημαντικός και η νίκη της με 3-2 ήταν τεράστιο βήμα στην κούρσα για το Πρωτάθλημα. Το μόνο που μένει τώρα είναι να κερδίσουν στα 4 τελευταία ματς τους και θα είναι Πρωταθλητές, αλλά το ένα από αυτά είναι εντός έδρας με αντίπαλο την Τσέλσι στις 27 Απριλίου.


    Η Τσέλσι θα έχει σίγουρα το μυαλό της στον επαναληπτικό των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ στην έδρα της με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούν να συγκεντρωθούν στο να κερδίσουν και τους δύο αγώνες.


    Όσο για τη Μάντσεστερ Σίτι, η ήττα της από την Λίβερπουλ ήταν ένα καταστροφικό αποτέλεσμα και έχουν ακόμα ένα δύσκολο αγώνα, καθώς έχουν να πάνε στην έδρα της Έβερτον, η οποία πιέζει για μία θέση στην τετράδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού μάλιστα η Άρσεναλ χάνει συνεχώς έδαφος. Η Σίτι χρειάζεται ένα στραβοπάτημα της Λίβερπουλ στα 4 τελευταία ματς, αλλιώς θα αποτύχει ξανά να κατακτήσει το Πρωτάθλημα στην Πρέμιερ Λιγκ.

    interviewer

    Κοιτάζοντας το πρόγραμμα όλων των διεκδικητών του τίτλου, ποιος πιστεύεις ότι έχει το ευκολότερο τελείωμα στη σεζόν;

    Figo

    Ένα μήνα πριν πίστευα πως η Τσέλσι ήταν το φαβορί, καθώς είχε τους βαθμούς στον πίνακα, αλλά μετά από μία εύκολη νίκη με 6-0 επί της Άρσεναλ, έχασαν με 1-0 στην Κρίσταλ Πάλας και τώρα έχουν μία πολύ δύσκολη αγωνιστική ακόμα….στην έδρα της Λίβερπουλ στις 27 Απριλίου. Βέβαια, το γεγονός ότι η Τσέλσι συνεχίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα της, ιδιαίτερα αφού το ματς με την Λίβερπουλ είναι τόσο κοντά με τον επαναληπτικό αγώνα της στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.


    Όπως συζητήσαμε και νωρίτερα, πιστεύω πως η Άρσεναλ, η πρωτοπόρος για τόσο καιρό, έχει τώρα απομακρυνθεί και δεν είναι πια διεκδικήτρια του Πρωταθλήματος.

    interviewer

    Ο προπονητής της Λίβερπουλ Μπρένταν Ρότζερς ακόμα δεν αναγνωρίζει την ομάδα του ως πιθανή Πρωταθλήτρια. Πως βλέπεις την στάση του;

    Figo

    Ο Μπρένταν Ρότζερς διανύει μία καταπληκτική σεζόν με την Λίβερπουλ και αυτό τονίστηκε την περασμένη εβδομάδα, όπου κέρδισαν ένα συναρπαστικό παιχνίδι με αντίπαλο την Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 3-2 εντός έδρας, στο Άνφιλντ. Κοιτώντας τα 4 ματς που απομένουν, βλέπω ως μοναδικό πραγματικό εμπόδιο τον αγώνα εντός έδρας με την Τσέλσι στις 27 Απριλίου και ίσως ακόμα αυτόν με την Κρίσταλ Πάλας και την σκυλίσια άμυνα της στις 3 Μαϊου. Αν μπορέσουν και κερδίσουν και στα 2 αυτά ματς έχουν σπουδαίες πιθανότητες να είναι οι Πρωταθλητές. Είναι φοβερό να βλέπεις την ποιότητα τους αυτή τη σεζόν, με τους Σουάρεζ και Στάριτζ να συμπληρώνονται από το ανερχόμενο αστέρι τον νεαρό Στέρλινγκ.


    Επίσης ο νέος ρόλος που έδωσε ο Ρότζερς στον αρχηγό Στίβεν Τζέραρντ, έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στον έλεγχο της ζωτικής περιοχής του γηπέδου, ακριβώς μπροστά από την αμυντική τετράδα της Λίβερπουλ.

    interviewer

    Οπότε με μόλις λίγα ματς να απομένουν, ποιός προβλέπεις ότι θα είναι ο Πρωταθλητής της Πρέμιερ Λιγκ;

    Figo

    Όσο και να σέβομαι το ταλέντο και τον σχεδιασμό του Χοσέ Μουρίνιο, πιστεύω πως προτεραιότητα για την Τσέλσι θα είναι τώρα το Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε νομίζω πως η Λίβερπουλ θα θριαμβεύσει στις 27 Απριλίου στην έδρα της και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για να στεφθεί Πρωταθλήτρια. Πρέπει να απαντήσω η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ.

    interviewer

    Ας πάμε τώρα στη Λα Λίγκα, όπου όπως είχες προβλέψει, είχαμε μια σειρά από εκπλήξεις, αλλά ακόμα έχουμε 3 ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο. Οι τωρινές θέσεις των ομάδων είναι:-


    Ατλέτικο Μαδρίτης 33 αγώνες σύνολο βαθμών 82
    Ρεάλ Μαδρίτης 33 αγώνες σύνολο βαθμών 79
    Μπαρτσελόνα 33 αγώνες σύνολο βαθμών 78
    Figo

    Μου προκάλεσε έκπληξη η νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Ελ Κλάσικο στο Μπερναμπέου και ακόμα περισσότερο η ήττα της Ρεάλ την επόμενη εβδομάδα στη Σεβίλλη. O πρώτος αγώνας αμαυρώθηκε από μια σειρά από πέναλτι και μία κόκκινη κάρτα εναντίον της Ρεάλ και πιστεύω πως η ήττα από τη Σεβίλλη ήταν τεράστια αναποδιά, που πιθανόν προκλήθηκε από την ήττα από την Μπάρτσα ως ένα βαθμό.


    Από τότε είδαμε την Ατλέτικο Μαδρίτης να φορτσάρει, όχι μόνο στη Λα Λίγκα, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η αλήθεια είναι πως αν η Ατλέτικο μπορέσει να κερδίσει τα τελευταία 5 ματς θα είναι σίγουρα Πρωταθλήτρια….αλλά το τελευταίο παιχνίδι είναι με τη Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου. Βέβαια, αυτό μπορεί τώρα να μην παίξει ρόλο μετά την ήττα σοκ της Μπαρτσελόνα με 1-0 από τη Γρανάδα την περασμένη αγωνιστική. Αν η Ατλέτικο κερδίσει τα επόμενα 4 ματς, θα είναι 4 βαθμούς μπροστά από την Μπαρτσελόνα όταν θα συναντηθούν για την τελευταία αγωνιστική της σεζόν.


    Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει σχετικά εύκολα τελευταία 5 παιχνίδια και με τα 3 να είναι εντός έδρας, το μόνο επικίνδυνο φαίνεται να είναι αυτό εναντίον της Βαλένθια στις 4 Μαϊου. Οπότε σε αυτή τη φάση φαίνεται πως είναι μεταξύ των 2 ομάδων της Μαδρίτης, αλλά πρέπει να υπολογίσουμε και το γεγονός πως βρίσκονται και οι δύο ακόμα στο Τσάμπιονς Λιγκ με δύο σκληρούς ημιτελικούς να παίξουν αργότερα αυτό το μήνα. Αυτά τα ματς μπορεί να έχουν σοβαρή επίδραση και στις δύο ομάδες.

    interviewer

    Υπολογίζοντας τα ματς που απομένουν, ποιά ομάδα θα διάλεγες ως Πρωταθλήτρια της Λα Λίγκα;

    Figo

    Έχουμε ήδη μιλήσει για το πρόγραμμα της Λα Λίγκα, αλλά πρέπει να υπολογίσουμε ότι οι δύο ομάδες της Μαδρίτης μπορεί να έχουν ακόμα 3 αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτά τα επιπλέον ματς σε τόσο υψηλό επίπεδο μπορεί να έχουν αντίκτυπο στα τελευταία τους παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Την προηγούμενη φορά ήμουν υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά με βάση την πρόσφατη φόρμα τους πρέπει τώρα να πάω με τους γείτονες τους……

    …………………………….ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ………….να στεφθούν Πρωταθλητές

    interviewer

    Όταν έκανες την κλήρωση στην Ελβετία, για τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, έβγαλες 4 συναρπαστικούς αγώνες, με τις δύο ομάδες της Μαδρίτης να παίζουν τον πρώτο αγώνα εντός έδρας. Ποιά βλέπεις να είναι η έκβαση αυτών των ματς;


    Αρχικά……Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι

    Figo

    Όπως το είχα φανταστεί, η Τσέλσι πέτυχε το εκτός έδρας γκολ της στο Παρίσι εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν και αν και ηττήθηκε με 3-1 εκεί, το 2-0 στην έδρα της ήταν αρκετό για να περάσει στα ημιτελικά με τον κανόνα των "εκτός έδρας γκολ". Ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για τον Χοσέ Μουρίνιο που τώρα βρίσκεται στην ίδια θέση, αυτή τη φορά εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης, που προκρίθηκε με τον ίδιο τρόπο, πετυχαίνοντας γκολ στην έδρα της Μπαρτσελόνα και μετά κερδίζοντας με 1-0 εντός έδρας.


    Αυτός ο ημιτελικός μπορεί να έχει την ίδια τακτική με την Τσέλσι να προσπαθήσει να σκοράρει στην Μαδρίτη και κρατώντας στον επαναληπτικό στο Λονδίνο. Παρόλα αυτά, ο προπονητής της Ατλέτικο Σιμεόνε έχει την ομάδα του σε κορυφαία φόρμα, πρώτη στην Λα Λίγκα με 3 βαθμούς προβάδισμα και τώρα φτάνοντας στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ένα πολύ σκληρό ζευγάρι θα διαλέξω την Τσέλσι, λόγω της εμπειρίας της σε τέτοιες καταστάσεις.

    interviewer

    Δεύτερο…..Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγιερν Μονάχου

    Figo

    Αυτό το ζευγάρι ήταν η επιλογή μου για τον Τελικό, αλλά η κλήρωση που έκανα στις 11 Απριλίου έβαλε αυτές τις δύο ομάδες κορυφαίας κλάσης αντιμέτωπες στα ημιτελικά. Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε αγχωτικές στιγμές με αντίπαλο την Μπορούσια Ντόρτμουντ στα προημιτελικά, όταν αφού κέρδισε με 3-0 στη Μαδρίτη, ηττήθηκε με 2-0 στη Γερμανία και πέρασε με 3-2 σύνολο.


    Η Μπάγιερν Μονάχου από την άλλη, είχε μία αρκετά άνετη νίκη στον επαναληπτικό με 3-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ύστερα από ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας και προκρίθηκε με σύνολο 4-2. Αυτός είναι ένας ενδιαφέρον ημιτελικός, με δύο καταπληκτικές επιθετικά ομάδες που έχουν μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, όπως οι Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν και Ριμπερί για την Μπάγιερν και οι Ρονάλντο, Μπέιλ, Αλόνζο και Μπενζεμά για την Ρεάλ. Και μην ξεχνάμε πως και οι δύο ομάδες έχουν δύο από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, τους Νόιερ και Κασίγιας.


    Ένα ζευγάρι που άξιζε να είναι στον τελικό, αλλά θα πρέπει να διαλέξω την ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

    interviewer

    Αυτό θα μας έδινε ως ζευγάρι στον τελικό στην Λισαβόνα στις 24 Μαϊου τις


    ΤΣΕΛΣΙ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ


    Ποιούς βλέπεις να είναι οι Πρωταθλητές;

    Figo

    ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

    Διαβάστε την Επόμενη Συνέντευξη

  • Η αποκλειστική συνέντευξη του Λουίς Φίγκο. Διαβάστε τις απόψεις του Φίγκο για το Τσάμπιονς Λιγκ, την Πρέμιερ Λιγκ και τη Λα Λίγκα.

    interviewer

    Γειά σου Λουίς, Οι πελάτες της Dafabet προτιμούν να στοιχηματίζουν στην Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας, τη Λα Λίγκα Ισπανίας και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Καθώς αυτές οι διοργανώσεις μπαίνουν στην τελική τους ευθεία, μπορείς να δώσεις στους πελάτες μας την εκτίμησή σου για το πως μπορεί να εξελιχθούν;

    Figo

    "Λοιπόν σίγουρα θα γίνει σκληρή μάχη στα δύο κορυφαία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και κοιτώντας την βαθμολογία, νομίζω πως θα δούμε το πιο κοντινό τελείωμα τους για πολλά χρόνια."

    interviewer

    Ας δούμε πρώτα την Πρέμιερ Λιγκ, όπου η βαθμολογία σήμερα είναι ως εξής:-

    Τσέλσι 31 αγώνες σύνολο βαθμών 69 απομένουν 7 αγώνες
    Λίβερπουλ 30 αγώνες σύνολο βαθμών 65 απομένουν 8 αγώνες
    Μαν Σίτι 28 αγώνες σύνολο βαθμών 63 απομένουν 10 αγώνες
    Άρσεναλ 30 αγώνες σύνολο βαθμών 62 απομένουν 8 αγώνες
    Figo

    "Τα ματς κλειδιά σίγουρα θα καθορίσουν τον Πρωταθλητή της Πρέμιερ Λιγκ και εδώ η Λίβερπουλ θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι θα ταξιδέψουν στο Λίβερπουλ και αυτά τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα και για τις δύο ομάδες."

    "Όταν κοιτάω τα εναπομείναντα ματς του κάθε συλλόγου, πιστεύω πως η Μάντσεστερ Σίτι έχει δύσκολο έργο μπροστά της, καθώς έχει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Έβερτον και έχει να δώσει 10 αγώνες σε 7 εβδομάδες. Το πλεονέκτημα που έχει είναι το βάθος της ομάδας της και είμαι σίγουρος ότι ο Πελεγκρίνι θα εναλλάσει τους παίκτες του σε αυτή τη δύσκολη περίοδο."

    interviewer

    Κοιτάζοντας το πρόγραμμα των υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου, ποιός νομίζεις πως έχει το πιο εύκολο τελείωμα στη σεζόν;

    Figo

    "Σίγουρα αυτή είναι η Τσέλσι, καθώς προηγείται στη βαθμολογία και μετά την εύκολη νίκη της επί της Άρσεναλ σήμερα, έχει μόνο μία πραγματικά επικίνδυνη αναμέτρηση ακόμα... το εκτός έδρας ματς με τη Λίβερπουλ στις 26 Απριλίου. Βέβαια, η ήττα της στην Άστον Βίλα την περασμένη εβδομάδα ήταν μεγάλη αναποδιά και αυτό απλά αποδεικνύει ότι ακόμα και αν κάποια παιχνίδια φαίνονται εύκολα στα χαρτιά, εκπλήξεις συμβαίνουν. Και μην ξεχνάμε πως η Τσέλσι συμμετέχει ακόμα στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που θα επιβαρύνει το πρόγραμμά της για τη λήξη της σεζόν.

    Η Άρσεναλ από την άλλη, έχει ακόμα δύο δύσκολα παιχνίδια μετά την ήττα της από την Τσέλσι σήμερα. Αυτά είναι το εντός έδρας με τη Μάντσεστερ Σίτι στις 29 Μαρτίου και το εκτός έδρας με αντίπαλο την Έβερτον στις 6 Απριλίου."

    interviewer

    Ο αρχηγός της Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ είπε για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν, πως η Λίβερπουλ διεκδηκεί τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ. Τους βλέπεις να πετυχαίνουν έναν τόσο μεγάλο στόχο υπό τον νέο προπονητή τους Μπρένταν Ρότζερς;

    Figo

    "Ο Μπρένταν Ρότζερς κάνει μια καταπληκτική πορεία με τη Λίβερπουλ και αυτό φάνηκε την περασμένη εβδομάδα όταν διέλυσαν με 0-3 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ. Καθώς βλέπω τα υπόλοιπα 8 ματς της, παρατηρώ πως τα 5 είναι στην έδρα της και τα 2 από αυτά είναι με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι στις 13 Απριλίου και την Τσέλσι στις 27 Απριλίου. Αν καταφέρουν να κερδίσουν και τους 2 αυτούς αγώνες θα είναι πολύ κοντά στο να πάρουν το Πρωτάθλημα. Σίγουρα μπροστά έχουν την 'δύναμη πυρός' που χρειάζονται με Σουάρεζ και Στάριτζ να σκοράρουν για πλάκα!!"

    interviewer

    Οπότε μετά την εξέταση των πιθανοτήτων του κάθε Συλλόγου, ποιός πιστεύεις πως θα είναι ο Πρωταθλητής στην Πρέμιερ Λιγκ;

    Figo

    "Πρέπει να διαλέξω την Τσέλσι για Πρωταθλήτρια, αναγνωρίζοντας την εμπειρία των παικτών και βέβαια του προπονητή τους στο να διαχειριστούν το στρες που συνδέεται με τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν."

    interviewer

    Ας πάμε τώρα στη Λα Λίγκα, όπου για πρώτη φορά εδώ και μερικά χρόνια έχουμε 3 ομάδες να ανταγωνίζονται για τον τίτλο. Οι τωρινές θέσεις των ομάδων είναι οι εξής:

    Ρεάλ Μαδρίτης 30 αγώνες σύνολο βαθμών 70
    Ατλέτικο Μαδρίτης 30 αγώνες σύνολο βαθμών 67
    Μπαρτσελόνα 30 αγώνες σύνολο βαθμών 66
    Αθλέτικ Μπιλμπάο 30 αγώνες σύνολο βαθμών 52
    Figo

    "Θα πρέπει ακόμα μια φορά να εξετάσουμε τους αγώνες κλειδιά, όπου οι πρώτοι τρεις διασταυρώνονται, ξεκινώντας με το Ελ Κλάσικο αυτό το σαββατοκύριακο, όπου η Ρεάλ υποδέχεται στο Μπερναμπέου την Μπαρτσελόνα. Αυτό θα είναι ένα καθοριστικό αποτέλεσμα στην κούρσα για τον τίτλο και βλέπω τον νικητή να κατακτάει το Πρωτάθλημα στη Λα Λίγκα.

    Βέβαια υπάρχουν ακόμα κάποια επικίνδυνα ματς για κάθε ομάδα, καθώς η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει να αντιμετωπίσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο εκτός έδρας στις 29 Μαρτίου και την τελευταία αγωνιστική στις 17 Μάη ταξιδεύουν στην έδρα της Μπαρτσελόνα. Αυτοί οι 2 αγώνες μπορούν να πλήξουν σοβαρά τις ελπίδες της Ατλέτικο για την κατάκτηση του τίτλου.

    Η Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται πως έχει μόνο μία δύσκολη εκτός έδρας αποστολή εναντίον της Σοσιεδάδ στις 6 Απριλίου."

    interviewer

    Εξετάζοντας τα παιχνίδια που απομένουν, ποιά ομάδα θα διάλεγες για να είναι η Πρωταθλήτρια της Λα Λίγκα;

    Figo

    "Μιλήσαμε ήδη για το πρόγραμμα της Λα Λίγκα, αλλά θα πρέπει επίσης να αναλογιστούμε πως κάθε μία από αυτές τις ομάδες μπορεί να παίξει ακόμα 3 ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτά τα παραπάνω παιχνίδια σε τέτοιο υψηλό επίπεδο, μπορεί να έχουν αντίκτυπο στα τελευταία τους ματς στο πρωτάθλημα.

    Παρόλα αυτά, εξακολουθώ να πιστεύω πως λόγω της καταπληκτικής της πορείας μέχρι στιγμής στη σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να πάρει το Πρωτάθλημα."

    interviewer

    Αυτό μας φέρνει στο Τσάμπιονς Λιγκ και με την κλήρωση των προημιτελικών να έχει ήδη ολοκληρωθεί, πως βλέπεις να εξελίσονται αυτά τα παιχνίδια, υπολογίζοντας πως θα διεξαχθούν 1η και 2η Απριλίου και οι επαναληπτικοί στις 8 και 9 Απριλίου;

    Πρώτα......Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι

    Figo

    "Αυτή είναι η καλύτερη κλήρωση που θα μπορούσε να ευχηθεί ο Χοσέ Μουρίνιο, αν και η Παρί Σεν Ζερμέν έχει βελτιωθεί πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν. Βέβαια, αν η Τσέλσι καταφέρει να πετύχει γκολ στον πρώτο αγώνα εκτός έδρας ή έστω να πάρει την ισοπαλία στο Παρίσι, γνωρίζουμε πως η Τσέλσι είναι βράχος στην έδρα της.

    Θα διάλεγα την Τσέλσι να περάσει στα ημιτελικά."

    interviewer

    Δεύτερο.......Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγιερν Μονάχου

    Figo

    "Λοιπόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ίσως να κάνει τη χειρότερη σεζόν της στην Πρέμιερ Λιγκ εδώ και πολλά χρόνια και η κλήρωση δεν την ευνόησε, καθώς την έφερε αντίπαλο με τη Μπάγιερν Μονάχου, την περσινή νικήτρια της διοργάνωσης. Σε αυτό το ζευγάρι θα διαλέξω την Μπάγιερν, καθώς έχει την ικανότητα και την ποιότητα να περάσει στα ημιτελικά."

    interviewer

    Τρίτο.......Ρεάλ Μαδρίτης - Ντόρτμουντ

    Figo

    "Αν και πίσω από τη Μπάγιερν όλη τη σεζόν στη Μπουντεσλίγκα, η Ντόρτμουντ κατάφερε και πάλι να φτάσει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου πέρυσι έχασε στον τελικό από τη Μπάγιερν.

    Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ δυνατή φέτος με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι ξανά καταπληκτικός και να πηγαίνει ακόμα καλύτερα τώρα με τον νέο του παρτενέρ Γκάρεθ Μπέιλ.

    Εδώ πιστεύω πως θα προκριθεί η Ρεάλ Μαδρίτης."

    interviewer

    Τέλος......Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης

    Figo

    "Αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο ζευγάρι, που μπορεί να χαρακτηριστεί και Ντέρμπι στην Ευρωπαϊκή ορολογία, μεταξύ δύο κορυφαίων ομάδων που επίσης ανταγωνίζονται για τον τίτλο της Λα Λίγκα. Βλέπω τον Ντιέγκο Κόστα να δυσκολεύει πολύ την αμυντική τετράδα της Μπάρτσα και ειδικά τον Μασεράνο, αλλά μπορεί άραγε και το κέντρο της Ατλέτικο να περιορίσει Ινιέστα, Τσάβι και τη μικρή ιδιοφυία τον Λιονέλ Μέσι;

    Αυτό είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις 2 ομάδες και πολλά θα κριθούν στον 1ο αγώνα στο Καμπ Νου.

    Ένα φοβερό ζευγάρι, αλλά πιστεύω πως τελικά η Μπαρτσελόνα θα προκριθεί στα ημιτελικά."

    interviewer

    Αυτό θα μας έδινε τις ακόλουθες 4 ομάδες στα ημιτελικά στις 22 και 23 Απριλίου, με τους επαναληπτικούς στις 29 και 30 Απριλίου.

    Τσέλσι,
    Μπάγιερν Μονάχου,
    Ρεάλ Μαδρίτης και
    Μπαρτσελόνα

    Ποιούς βλέπεις να περνάνε στον Τελικό στις 24 Μαίου;

    Figo

    "Λοιπόν, όλοι τους θα προσέχουν την σειρά με την οποία θα κάνω την κλήρωση των ημιτελικών στη Νυών της Ελβετίας στις 11 Απριλίου, για να δουν ποιός θα παίξει με ποιόν και με ποιά σειρά.

    Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της κλήρωσης, πιστεύω πως ο τελικός που θα διεξαχθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τη Λισσαβόνα στις 24 Μαίου θα είναι μεταξύ

    Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγιερν Μονάχου,

    Και τι φοβερό παιχνίδι θα είναι αυτό!!"

    Διαβάστε την Προηγούμενη Συνέντευξη Διαβάστε την Επόμενη Συνέντευξη

  • Αυτή είναι η πρώτη του συνέντευξη σε μας - αξίζει να διαβαστεί από κάθε φίλαθλο του ποδοσφαίρου!

    interviewer

    Λουίς, καταρχήν να σε καλωσορίσω ως Πρεσβευτή της Dafabet στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, ένα τουρνουά που σου φέρνει σπουδαίες αναμνήσεις, από όταν ήσουν αρχηγός της Πορτογαλίας στους ημιτελικούς το 2006.

    Figo

    ''Ναι, είχαμε μια σπουδαία ομάδα τότε και μόνο ένα πέναλτι του Ζινεντίν Ζιντάν μας εμπόδισε να φτάσουμε στον τελικό, αλλά χάρηκα που είδα την ομάδα της Πορτογαλίας να περνά στους Τελικούς στη Βραζιλία, χάρη στα 3 υπέροχα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, στη Σουηδία.''

    interviewer

    Τώρα που έχει γίνει η κλήρωση για το στάδιο των πλέι-οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μπορείς να πεις στους οπαδούς της Dafabet τη γνώμη σου για τους πιθανούς νικητές και ηττημένους σε κάθε Όμιλο;

    Figo

    ''Λοιπόν, στον Όμιλο Α ..., έχουμε τη Βραζιλία, την Κροατία, το Μεξικό και το Καμερούν και νομίζω ότι τα πράγματα εδώ θα είναι λίγο δυσκολότερα από ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι. Υπάρχουν κάποιοι σπουδαίοι παίκτες που παίζουν εδώ, όπως οι Νεϊμάρ και Όσκαρ για τη Βραζιλία, ο Λούκα Μόντριτς για την Κροατία, ο Σαμουέλ Ετο'ο του Καμερούν και ο Μεξικανός Ορίμπε Περάλτα. Όμως, θα πρέπει να επιλέξω την Βραζιλία για την πρωτιά στον Όμιλο, αλλά με το Καμερούν στη δεύτερη θέση.''

    Ο Όμιλος Β είναι συναρπαστικός, καθώς φέρνει τις φιναλίστ του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ισπανία και Ολλανδία, ξανά αντιμέτωπες στις 13 Ιουνίου, μόλις τη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης. Σε αυτόν τον Όμιλο έχουμε επίσης τη Χιλή και την Αυστραλία, αλλά εδώ μπορώ να δω μόνο την Ισπανία και την Ολλανδία να περνούν, με αυτή τη σειρά, με τα αστέρια του Ομίλου να είναι ο Ινιέστα για την Ισπανία και ο Ρομπέν για την Ολλανδία.

    Στον Όμιλο C ... έχουμε την Κολομβία, την Ελλάδα, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Ιαπωνία και φαίνεται να είναι μια αρκετά εύκολη πρόκριση για την Κολομβία, ειδικά αφού ο τελευταίος αγώνας τους είναι εναντίον της Ιαπωνίας στην Cuiaba, όπου οι θερμοκρασίες μπορεί να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Προτιμώ την Ακτή Ελεφαντοστού για τη δεύτερη θέση, ιδιαίτερα επειδή έχουν παίκτες της ποιότητας των Γιάγια Τουρέ και Ντιντιέ Ντρογκμπά Οι οπαδοί της Dafabet θα πρέπει να προσέξουν τον Φαλκάο, έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς στο γαλλικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή, που παίζει για την Κολομβία.

    interviewer

    Πάμε τώρα στον Όμιλο D, που οι Άγγλοι οπαδοί λένε ότι μπορεί να είναι ο ''Όμιλος του Θανάτου'', που εμφανίζονται η Ουρουγουάη, η Κόστα Ρίκα, η Αγγλία και η Ιταλία. Πως βλέπεις να εξελίσσεται αυτός ο Όμιλος;

    Figo

    Νομίζω ότι έχουν απόλυτο δίκιο να ανησυχούν για τις πιθανότητες της Αγγλίας σε αυτόν τον Όμιλο, ιδιαίτερα αφού ο πρώτος αγώνας της Αγγλίας είναι εναντίον της Ιταλίας στις 14 Ιουνίου στο Manaus, σχεδόν στη μέση της ζούγκλας του Αμαζονίου, όπου η υγρασία θα είναι 99%. Αυτό θα εξαντλήσει πολύ όλους τους παίκτες και η Αγγλία θα παίξει με την Ουρουγουάη μόλις 5 μέρες μετά στο Σάο Πάολο, ενώ η Ιταλία θα έχει μία μέρα ακόμα προτού αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα. Προφανώς, ανυπομονούμε όλοι να δούμε αστέρια όπως οι Σουάρεζ και Καβάνι να παίζουν για την Ουρουγουάη και ο Αντρέα Πίρλο και ο εκρηκτικός Μάριο Μπαλοτέλι για την Ιταλία. Για αυτούς τους λόγους πιστεύω ότι η Ουρουγουάη θα βρεθεί στην κορυφή του Ομίλου, με την Ιταλία δεύτερη και δυστυχώς την Αγγλία να παίρνει νωρίς την πτήση της επιστροφής.

    Στον Όμιλο Ε ... βρίσκονται η Ελβετία, το Εκουαδόρ, η Γαλλία και η Ονδούρα και μάλλον όπως και στον Όμιλο C, φαίνεται ότι θα έχουμε εύκολα νικητές το Εκουαδόρ και τη Γαλλία. Οι Γάλλοι έχουν ένα εύκολο εναρκτήριο παιχνίδι εναντίον της Ονδούρας στις 15 Ιουνίου, ακολουθεί η Ελβετία στις 20 Ιουνίου, προτού παίξουν με το Εκουαδόρ στις 25 Ιουνίου, όταν είμαι σίγουρος θα έχουν ήδη προκριθεί και οι δύο. Τα αστέρια που πρέπει να προσέξουμε εδώ είναι οι Αντόνιο Βαλένσια και Φελίπε Καϊσέντο για το Εκουαδόρ και οι Φρανκ Ριμπερί, Καρίμ Μπενζεμά και Πολ Πογκμπά για την Γαλλία.

    interviewer

    Είμαι σίγουρος ότι όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος ελπίζει ότι ο Λιονέλ Μέσσι θα παίξει σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο όπως παίζει για την Μπαρτσελόνα. Χρησιμοποιήθηκε μόνο ως αλλαγή στη διοργάνωση του 2006 και δεν κατάφερε να σκοράρει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Πιστεύεις ότι τώρα είναι η ώρα να δείξει ο Μέσσι την πραγματική του κλάση σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου;

    Figo

    Πράγματι, αυτή πρέπει να είναι η ιδανική διοργάνωση για τον Λιονέλ Μέσσι, ιδιαίτερα αναγνωρίζοντας την αδυναμία του Ομίλου F .... με τη Βοσνία, το Ιράν και τη Νιγηρία αντιπάλους και επίσης όταν περιβάλλεται από το ταλέντο των Άνχελ ντι Μαρία, Σέρχιο Αγκουέρο και Γκονζάλο Χιγκουαϊν. Οι οπαδοί της Dafabet πρέπει επίσης να προσέξουν τους Νιγηριανούς επιθετικούς Ομπαφέμι Μάρτινς και Βίκτορ Ομπίνα, που θα βοηθήσουν την ομάδα τους να τερματίσει δεύτερη σε αυτόν τον Όμιλο, ειδικά αφού αυτή η ομάδα δεν θα επηρεαστεί από τις ζεστές και υγρές συνθήκες.

    interviewer

    Έχεις ήδη εκφράσει πόσο περήφανος είσαι για την πορτογαλική ομάδα για τον τρόπο που προκρίθηκε με εκείνη τη σπουδαία νίκη στη Σουηδία. Πως νομίζεις ότι θα τα πάνε στον δικό τους Όμιλο;

    Figo

    Ο Όμιλος G ... περιέχει μία από τις δυνατότερες ομάδες στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τη Γερμανία και το 2014 δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού για μία ακόμα φορά έχουν μια πολύ καλή ομάδα, με παίκτες κορυφαίας κλάσης, όπως οι Μεσούτ Οζίλ, Τόμας Μύλερ, Μάριο Γκόμεζ και Μίροσλαβ Κλόζε. Καθώς επίσης στην άμυνα έχουν δύναμη και βάθος με τους Φίλιπ Λαμ, Περ Μέρτεσακερ και Μπαστιάν Σβάινσταϊγκερ. Το πρώτο παιχνίδι αυτού του Ομίλου, Γερμανία εναντίον Πορτογαλίας στις 16 Ιουνίου θα είναι συναρπαστικό. Οι Πέπε, Φάμπιο Κοεντράο και Μπρούνο Άλβες θα πρέπει να περιορίσουν τους επιθετικούς της Γερμανίας, αλλά η αμυντική τετράδα των Γερμανών θα μπορέσει να σταματήσει τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Νάνι και Χιούγκο Αλμέιντα;

    Είμαι σίγουρος πως μια ισοπαλία θα βόλευε και τις δύο ομάδες.

    Οι άλλες ομάδες, Γκάνα και ΗΠΑ, θα αποτελέσουν δύσκολους αντιπάλους ιδιαίτερα για την Πορτογαλία, αφού παίζουν με τις ΗΠΑ στην υγρασία του Manaus στις 22 Ιουνίου με μόνο 4 μέρες ανάπαυλα ώσπου να αντιμετωπίσουν την Γκάνα στον τελευταίο τους αγώνα στις 26 Ιουνίου. Πάντως, είμαι υπέρ της Γερμανίας ότι θα πάρει την πρώτη θέση του Ομίλου από την Πορτογαλία.

    Ο τελευταίος Όμιλος Η ... έχει το Βέλγιο, την Αλγερία, τη Ρωσία και τη Νότια Κορέα και αυτό φαίνεται αρκετά απλή δουλειά για το Βέλγιο και τη Ρωσία, με αυτή τη σειρά. Ο κρίσιμος αγώνας εδώ είναι η σύγκρουση Βελγίου - Ρωσίας στις 22 Ιουνίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

    Οι οπαδοί πρέπει να προσέξουν τους Έντεν Χαζαρντ και Ρομέλου Λουκάκου για το Βέλγιο και Αλεξάντρ Κερζακόφ για τη Ρωσία.

    interviewer

    Τελικά, Λουίς, έχεις προβλέψει ότι κάποιες κορυφαίες ομάδες θα αποκλειστούν στη φάση των Ομίλων, όπως το Μεξικό, η Χιλή, η Αγγλία και η Γκάνα. Βλέπεις καμία πιθανότητα να προκριθούν ... με λίγη καλή τύχη;

    Figo

    Ίσως η μοναδική ομάδα να είναι το Μεξικό, αν καταφέρουν να κερδίσουν το Καμερούν στις 13 Ιουνίου. Φοβάμαι ότι οι άλλες ομάδες είναι καταδικασμένες να αποχωρήσουν νωρίς.

    Διαβάστε την Προηγούμενη Συνέντευξη Διαβάστε την Επόμενη Συνέντευξη

  • Διαβάστε τις Επιλογές του Φίγκο για τους φετινούς νικητές σε Τσάμπιονς Λιγκ, EPL και Λα Λίγκα.

    interviewer

    Λοιπόν Λουίς,
    Είχες προβλέψει “ακόμα περισσότερα δραματικά ματς πριν κριθούν οι πρωταθλητές” και σίγουρα είχαμε τέτοια στην Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας, Λα Λίγκα Ισπανίας και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

    Figo

    Ναι, είχα προβλέψει ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα εκπλήξεις καθώς πλησιάζουμε στο τέλος μίας δραματικής σεζόν, αλλά κανείς δεν περίμενε ομάδες όπως η Σάντερλαντ και η Κρίσταλ Πάλας να αλλάξουν τόσο την κούρσα για τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ, ούτε η Χετάφε και η Λεβάντε στην Ισπανία να αλλάξουν εντελώς τις προοπτικές τίτλου στη Λα Λίγκα για 2 από τις κορυφαίες ομάδες. Η απόδοση της Σάντερλαντ στην τελική ευθεία είναι καταπληκτική και είναι μια ομάδα που γύρισε τον τίτλο προς μία μεριά και μετά προς την άλλη, στην μάχη της για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Οι νίκες εκτός έδρας σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η ισοπαλία εκτός έδρας στη Μάντσεστερ Σίτι ήταν τεράστια αποτελέσματα για τη Σάντερλαντ και ο προπονητής της Γκας Πογιέτ έχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία για τον τρόπο με τον οποίο ενέπνευσε τους παίκτες του να αποδώσουν έτσι.


    Παρομοίως, η Κρίσταλ Πάλας κάτω από τον προπονητή Τόνι Πούλις, αποδείχτηκε δύσκολη αντίπαλος για όλες τις ομάδες που την αντιμετώπισαν και η ανάκαμψη της από το 0-3 εντός έδρας από την Λίβερπουλ, σε ισοπαλία 3-3 δείχνει την αλλαγή από όταν ανέλαβε ο Πούλις στα τέλη Νοεμβρίου, όπου κινδύνευε να υποβιβαστεί. Δυστυχώς αυτό μπορεί να έβαλε τέλος στις ελπίδες της Λίβερπουλ για τον τίτλο.

    interviewer

    Σίγουρα όμως τα μεγαλύτερα σοκ Λουίς πρέπει να ήταν στην Ισπανία ειδικά την τελευταία αγωνιστική, όπου καμία από τις πρώτες τρεις ομάδες δεν κατάφερε να νικήσει. Σωστά;

    Figo

    Είχα τονίσει ότι οι αγώνες στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης θα έπαιζαν σημαντικό ρόλο και όπως είδαμε και οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν πεσμένες μετά από αυτούς τους τεράστιους ημιτελικούς. Όταν η Χετάφε κράτησε τη Μπαρτσελόνα σε ισοπαλία, η πόρτα άνοιξε για τις ομάδες της Μαδρίτης να σφραγίσουν τον τίτλο της Λα Λίγκα, αλλά πρώτα είδαμε την Ατλέτικο να χάνει εντός έδρας από τη Λεβάντε και μετά την Ρεάλ να παίρνει με το ζόρι την ισοπαλία από τη Βαλένθια, με το καταπληκτικό γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στις καθυστερήσεις για το τελικό 2-2.


    Για εμένα ήταν φανερό πως οι ομάδες της Μαδρίτης έδειξαν τα συμπτώματα των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ατλέτικο εντός και εκτός έδρας με αντίπαλο την Τσέλσι και η Ρεάλ αντίστοιχα με αντίπαλο την Μπάγιερν Μονάχου.


    Η πίεση χρόνου στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ που συμπίπτει με το τέλος των εγχώριων πρωταθλημάτων σημαίνει ότι όσοι έχουν παίξει καλά και στα δύο, πρέπει να δώσουν 4 δύσκολα ματς σε μόλις 12 ή 13 μέρες και εκεί φαίνεται όλη αυτή η πίεση. Οι επίσημοι σε αυτά τα πρωταθλήματα πρέπει σίγουρα να επανεξετάσουν το πρόγραμμα και να επιτρέψουν σε αυτές τις ομάδες αρκετό χρόνο ώστε να ανακάμψουν από τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

    interviewer

    Αν εξετάσουμε την τελική φάση σε αυτά τα δύο πρωταθλήματα, ποιους βλέπεις Πρωταθλητές;

    Πρώτα στην Πρέμιερ Λιγκ.

    Figo

    Οι ομάδες στον πάτο της Πρέμιερ Λιγκ είχαν μεγάλο αντίκτυπο στην κούρσα για τον τίτλο, με τη Σάντερλαντ να κερδίζει στην Τσέλσι και να παίρνει την ισοπαλία στη Μάντσεστερ Σίτι, τη Νόργουϊτς να φέρνει ισοπαλία με την Τσέλσι και φυσικά το πρόσφατο σοκ με την Κρίσταλ Πάλας να επιστρέφει από 0-3 πίσω στο σκορ και να παίρνει την ισοπαλία από τη Λίβερπουλ.


    Αυτό έβαλε τη Σίτι στην θέση του οδηγού, καθώς μετά τη νίκη της επί της Άστον Βίλα, χρειάζεται απλά τη νίκη στο τελευταίο ματς στην έδρα της με την Γουέστ Χαμ…σίγουρα όχι ένα εύκολο ματς σε αυτή τη φάση της σεζόν…αλλά όπως είχα πει και σε παλαιότερη συνέντευξη, ο Πελεγκρίνι έχει μία φοβερή ομάδα και αυτό επέτρεψε στη Σίτι να ξεπεράσει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στη λήξη της σεζόν.


    Δεν πιστεύω ότι θα αποτύχουν στην τελική φάση και τους βλέπω να είναι οι Πρωταθλητές στις 11 Μαϊου.

    interviewer

    Και καθώς φτάσαμε στην αυλαία της Λα Λίγκα, να περιμένουμε και άλλες εκπλήξεις;

    Figo

    Νομίζω πως τώρα που έχουμε κάποιο χρόνο πριν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, μπορούμε να προβλέψουμε με περισσότερη άνεση τα αποτελέσματα για τις τρεις κορυφαίες ομάδες.


    Ρεάλ Μαδρίτης
    Ύστερα από την απογοητευτική ισοπαλία με τη Βαγιαδολίδ, η Ρεάλ έχασε μία σπουδαία ευκαιρία για να κάνει το νταμπλ, καθώς τώρα είναι 1 βαθμό πίσω από τη Μπαρτσελόνα…84 βαθμοί έναντι 85 και όλες οι ομάδες έχουν 2 αγώνες ακόμα. Πιστεύω ότι η Ρεάλ μπορεί να κερδίσει και τους δύο, εκτός με τη Θέλτα και εντός έδρας με την Εσπανιόλ, αλλά αυτό θα σημαίνει μόλις 90 βαθμούς.


    Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα
    Τις βάζω μαζί γιατί το κρίσιμο ματς είναι το τελευταίο, όπου παίζουν μεταξύ τους στο Καμπ Νου στις 18 Μαϊου. Νομίζω πως εκεί θα κριθεί ο τίτλος, καθώς και οι 2 μπορούν να κερδίσουν τα άλλα παιχνίδια τους, η Ατλέτικο εντός έδρας με τη Μάλαγα και η Μπαρτσελόνα εκτός έδρας με την Έλτσε, κάτι που θα φέρει την Ατλέτικο στους 91 βαθμούς και τη Μπαρτσελόνα στους 88. Η νίκη για τη Μπάρτσα θα την φέρει στους 91 βαθμούς, ενώ η νίκη ή η ισοπαλία για την Ατλέτικο της δίνει τον τίτλο.


    Βέβαια, αν τερματίσουν και οι δύο με 91 βαθμούς τότε θα κριθούν όλα από τον κανονισμό “Head to Head”.

    interviewer

    Πολύ ενδιαφέρον, αλλά πως ακριβώς λειτουργεί αυτός ο κανονισμός;

    Figo

    Λοιπόν στην Ισπανία, αντίθετα με την Πρέμιερ Λιγκ, ο τίτλος κρίνεται με βάση τους “Head to Head” αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων. Με άλλα λόγια, πόσους βαθμούς πήραν στις μεταξύ τους αναμετρήσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν.


    Τώρα έχουμε μόνο αυτές τις 2 Ομάδες για τον τίτλο και εφόσον η Μπάρτσα κερδίσει την Ατλέτικο στο τελευταίο ματς, τότε θα έχουν από 91 βαθμούς, αλλά η Μπάρτσα θα πάρει τον τίτλο με βάση τον κανονισμό “Head to Head”, καθώς η πρώτη τους αναμέτρηση έληξε ισόπαλη, οπότε η Μπάρτσα θα έχει 4 βαθμούς από το “Head to Head” και η Ατλέτικο μόλις 1 βαθμό. Βέβαια έχουμε δει το μαχητικό πνεύμα της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ, ειδικά εναντίον της Τσέλσι στο Λονδίνο, οπότε δεν πρέπει να την ξεγράψουμε, ακόμα και αν παίζουν στο Καμπ Νου, το σπίτι της Μπαρτσελόνα. Και αν μπορέσουν να κερδίσουν ή να πάρουν την ισοπαλία, τότε θα είναι Πρωταθλητές.

    interviewer

    Την τελευταία φορά που συζητήσαμε για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ένιωθες πως Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης θα φτάσουν στον Τελικό στη Λισσαβώνα στις 24 Μαϊου. Ποια είναι η εκτίμηση σου για τους δύο ημιτελικούς;

    Πρώτα…….Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι

    Figo

    Είχα πει πως ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης Σιμεόνε έχει την ομάδα του σε καταπληκτική κατάσταση και το απέδειξαν στο Λονδίνο εναντίον της πολύ έμπειρης Τσέλσι, σε αυτό το επίπεδο. Ήταν μία καταπληκτική απόδοση της Ατλέτικο εκτός έδρας και αξίζουν πολλά εύσημα στην ομάδα που έφτασε στον Τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.


    Πόσο ειρωνικό ήταν όταν ο Φερνάντο Τόρες, το πρώην αγαπημένο παιδί της Ατλέτικο άνοιξε το σκορ εναντίον της παλιάς του ομάδας. Σε αυτό το σημείο όλοι περίμεναν η Τσέλσι να υποχωρήσει και να κρατήσει το 1-0, αλλά η Ατλέτικο είχε διαφορετική άποψη και στο δεύτερο ημίχρονο απέδειξε πως είναι καλύτερη και τελικά κέρδισε με 1-3 για να φτάσει στον πρώτο της Τελικό Τσάμπιονς Λιγκ σε 40 χρόνια.

    interviewer

    Μετά……….Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγιερν Μονάχου

    Figo

    Αυτός ήταν πραγματικά ένας ενδιαφέρον ημιτελικός, με δύο φοβερές επιθετικές ομάδες με κάποιους από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, όπως οι Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Ρομπέν και Ριμπερί για τη Μπάγιερν και Ρονάλντο, Μπέιλ, Αλόνζο και Μπενζεμά για τη Ρεάλ.


    Αλλά ποτέ δεν προέβλεψα μία τόσο εύκολη νίκη για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η νίκη της με 0-4 στο Μόναχο πρέπει να θεωρηθεί η καλύτερη εμφάνιση στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και ολόκληρη η Ρεάλ πρέπει να είναι δικαίως περήφανη για την απόδοση της. Κάθε γκολ σε ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ξεχωριστό, αλλά οι δύο κεφαλιές του Σέρχιο Ράμος σε σύντομο διάστημα στο πρώτο ημίχρονο έδωσαν την κατεύθυνση του αγώνα και σημαίναν πως η Μπάγιερν έπρεπε να κυνηγήσει το ματς. Αυτό ταίριαξε απόλυτα με το γρήγορο επιθετικό στυλ της Ρεάλ, όπως φάνηκε με τον άψογο συνδυασμό Μπέιλ και Ρονάλντο στο 3ο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης.

    interviewer

    Αυτό μας δίνει τώρα έναν τελικό στη Λισσαβόνα στις 24 Μαϊου

    ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

    Ποιούς βλέπεις Πρωταθλητές;

    Figo

    ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

    Διαβάστε την Προηγούμενη Συνέντευξη Διαβάστε την Επόμενη Συνέντευξη

  • Διαβάστε τις απόψεις του Λουίς Φίγκο για την φάση των Ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

    interviewer

    Λοιπόν Λουίς, τελείωσαν όλα τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Κύπελλα και φαίνεται πως η Μαδρίτη είναι πια η πρωτεύουσα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά τώρα πρέπει να εστιάσουμε στη μεγαλύτερη διοργάνωση από όλες, το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014. Μπορείς σε παρακαλώ να μεταφέρεις στους οπαδούς της Dafabet τις απόψεις σου για τις πιθανότητες των ομάδων σε κάθε Όμιλο;

    Figo

    Όμιλος Α


    Βραζιλία , Καμερούν , Κροατία , Μεξικό


    Έχοντας κατακτήσει το κύπελλο για τη Βραζιλία το 2002, ο κόουτς Σκολάρι θα ελπίζει να το επαναλάβει στην πατρίδα του και με παίκτες όπως οι Όσκαρ και Νεϊμάρ, έχει το ταλέντο στην επίθεση να δημιουργήσει προβλήματα σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Το Καμερούν επίσης έχει κορυφαίας ποιότητας παίκτες όπως οι Σαμουέλ Ετόο και Άλεξ Σονγκ, ενώ για την Κροατία αγωνίζονται παίκτες όπως οι Μάριο Μάντζουκιτς της Μπάγιερν Μονάχου και Λούκα Μόντριτς της Ρεάλ Μαδρίτης. Το Μεξικό αποτελεί δυνατή πρόκληση στον Όμιλο με τον διεθνή αστέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Χαβιέρ Χερνάντεζ στον αγωνιστικό χώρο, οπότε θα έλεγα…


    Βραζιλία στην κορυφή του Ομίλου με το Μεξικό δεύτερο.


    Όμιλος Β


    Ισπανία , Ολλανδία , Χιλή , Αυστραλία


    Η Ισπανία μπορεί να μην είναι η ομάδα που ήταν στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά η δύναμη που της δίνει το βάθος της είναι εντυπωσιακή, με παίκτες όπως οι Πέντρο και Σίλβα να συμπληρώνουν το ταλέντο των Αλόνσο, Ινιέστα και Τσάβι. Ίσως βέβαια να αποτελεί έκπληξη το ότι ο κόουτς Βιθέντε Ντελ Μπόσκε επέλεξε την εμπειρία των Φερνάντο Τόρες και Νταβίντ Βίγια, αντί να καλέσει τον Φερνάντο Λιορέντε, που είχε μια πολύ καλή σεζόν και βοήθησε τη Γιουβέντους να στεφθεί Πρωταθλήτρια στην Ιταλική Σέριε Α.


    Η Ολλανδία, που ηττήθηκε από την Ισπανία στον Τελικό του 2010, θα θελήσει να εκδικηθεί την 2η αγωνιστική, όπου την αντιμετωπίζει στο Σαλβαδόρ στις 13 Ιουνίου. Πιστεύω πως η Ολλανδία θα πάρει αυτή τη νίκη, καθώς η Ισπανία συνήθως αργεί να πάρει εμπρός στους Ομίλους. Η Χιλή θα είναι συναρπαστική να την παρακολουθείς, κρίνοντας από την απόδοση της εναντίον της Αγγλίας νωρίτερα στη χρονιά, αλλά το μόνο που μπορώ να δω ως αποτέλεσμα στον Όμιλο είναι….


    Ολλανδία στην κορυφή του Ομίλου και Ισπανία στη δεύτερη θέση.


    Όμιλος C


    Κολομβία , Ελλάδα , Ακτή Ελεφαντοστού , Ιαπωνία


    Αυτή φαίνεται σαν μία εύκολη πρόκριση για την Κολομβία, καθώς έχει παίκτες όπως οι Αλέξις Σάντσεζ της Μπαρτσελόνα και Εντουάρντο Βάργκας της Βαλένθια και ειδικά αφού το τελευταίο της ματς είναι με αντίπαλο την Ιαπωνία στην Cuiaba, όπου οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 40 βαθμούς. Πιστεύω πως η Ακτή Ελεφαντοστού θα πάρει τη 2η θέση, ειδικά αφού έχει παίκτες της ποιότητας των Γιάγια Τουρέ και Ντιντιέ Ντρογκμπά. Η Ιαπωνία δεν πρέπει να υποτιμηθεί καθώς έχει επιλέξει 12 παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη, όπως ο Καγκάβα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά νομίζω πως θα υποφέρουν από την ζέστη της Βραζιλίας, οπότε επιλέγω….


    Κολομβία 1η στον Όμιλο και Ακτή Ελεφαντοστού 2η.


    Όμιλος D


    Ουρουγουάη , Κόστα Ρίκα , Αγγλία , Ιταλία


    Αυτός ο όμιλος έχει ονομαστεί "Όμιλος του Θανάτου" από μερικούς υποστηρικτές της Αγγλίας επειδή φοβούνται πως η ομάδα τους μπορεί να αποκλειστεί σε αυτή τη φάση και έχουν δίκιο να ανησυχούν. Ο πρώτος αγώνας είναι με αντίπαλο την Ιταλία στις 14 Ιουνίου στο Manaus, στη μέση της ζούγκλας του Αμαζονίου, όπου η θερμοκρασία θα είναι πάνω από 30 βαθμούς και η υγρασία πάνω από 90. Πιστεύω πως η Αγγλία μπορεί να κερδίσει σε αυτό το ματς, αλλά μόλις 5 μέρες αργότερα πρέπει να ταξιδέψει 2.000 χιλιόμετρα για να αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη στο Σάο Πάολο. Καθόλου εύκολη αρχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά ο Άγγλος κόουτς έχει επιλέξει μια πολύ νεανική και με πολύ καλή φυσική κατάσταση ομάδα και είμαι σίγουρος πως αυτό έγινε ακριβώς επειδή έχει τόσο δύσκολους αγώνες στην φάση των Ομίλων. Οι οπαδοί της Dafabet πρέπει να ανυπομονούν να δουν αστέρια όπως οι Σουάρεζ και Καβάνι για την Ουρουγουάη και Αντρέα Πίρλο με τον εκρηκτικό Μάριο Μπαλοτέλι της Ιταλίας σε δράση.


    Οι Άγγλοι οπαδοί ελπίζουν πως ο αρχηγός Στίβεν Τζέραρντ θα μπορέσει να εμπνεύσει τα νεαρά λιοντάρια να περιορίσουν αυτούς τους κορυφαίους επιθετικούς καθώς επίσης και τα δικά του παιδιά όπως οι Άνταμ Λαλανά, Ραχίμ Στέρλινγκ και Γουέιν Ρούνι να αποδείξουν ότι είναι "παγκόσμιας κλάσης". Ένας πολύ δύσκολος Όμιλος για προγνωστικά, αλλά νιώθω πως…


    Η Ουρουγουάη θα είναι 1η με την Αγγλία να ακολουθεί.


    Όμιλος Ε


    Ελβετία , Γαλλία , Ισημερινός , Ονδούρα


    Ακόμα ένας δύσκολος Όμιλος, ειδικά στα παιχνίδια Ελβετία – Ισημερινός στις 15 Ιουνίου και Ελβετία – Γαλλία στις 20 Ιουνίου. Οι Γάλλοι έχουν εύκολο πρώτο αγώνα εναντίον της Ονδούρα στις 15 Ιουνίου, ακολουθεί ο αγώνας με την Ελβετία, πριν παίξουν με τον Ισημερινό στις 25 Ιουνίου. Αυτό μπορεί να είναι ματς κλειδί και για τις δύο ομάδες. Τα αστέρια που πρέπει να προσέξουμε εδώ είναι οι Αντόνιο Βαλέντσια και Φελίπε Καϊσέντο για τον Ισημερινό και Φρανκ Ριμπερί, Καρίμ Μπενζεμά και Πολ Πογκμπά για τη Γαλλία. Πάντως το σοκ της επιλογής της τελικής ομάδας για τη Γαλλία, πρέπει να είναι το ότι ο κόουτς Ντιντιέ Ντεσάμπ άφησε εκτός τους Σαμίρ Νασρί και Γκαέλ Κλισί, που πολλοί ειδικοί πίστευαν ότι θα συμπεριληφθούν… ειδικά αφού και οι δύο είχαν πολύ καλή σεζόν με την πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι, αλλά λέγεται ότι ο Νασρί είναι εριστικός χαρακτήρας και μάλλον ο Ντεσάμπ έκρινε ότι θα προκαλούσε ανισορροπίες στην ομάδα. Προβλέπω ότι…


    Η Γαλλία θα είναι 1η στον Όμιλο και η Ελβετία 2η.


    Όμιλος F


    Αργεντινή , Βοσνία , Ιράν , Νιγηρία


    Αυτός ίσως είναι ο πιο αδύναμος Όμιλος και λογικά θα δώσει στον σούπερ-σταρ της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι την καλύτερη του ευκαιρία να προσθέσει Διεθνή δόξα στην ήδη τεράστια επιτυχία του στην Ισπανία, ειδικά αν αναλογιστούμε το πόσο ποιοτικούς παίκτες, όπως οι Άνχελ Ντι Μαρία, Σέρχιο Αγκουέρο και Γκονζάλο Ιγκουαϊν, έχει να τον υποστηρίζουν. Η Βοσνία ιδρύθηκε από τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας και η πρόκριση της δίκαια δίνει στον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι Έντιν Ντζέκο την ευκαιρία να παρουσιάσει το ταλέντο που έδειξε και στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι φίλοι της Dafabet πρέπει επίσης να προσέξουν τους επιθετικούς της Νιγηρίας, Σόλα Αμεόμπι και Βίκτορ Μόουζες, που θα βοηθήσουν την ομάδα τους να προκριθεί, ειδικά αφού αυτή η ομάδα δεν θα ταλαιπωρηθεί τόσο από τη ζέστη και την υγρασία.


    Μπορώ να δω μόνο…


    Αργεντινή στην κορυφή του Ομίλου και Νιγηρία στη 2η θέση.


    Όμιλος G


    Γερμανία , Πορτογαλία , Γκάνα , ΗΠΑ


    Νομίζω πως πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η Γερμανία μάλλον αποτελεί την καλύτερη ελπίδα της Ευρώπης να φέρει πίσω το Παγκόσμιο Κύπελλο από τη Νότια Αμερική. Πάντα έχουν δυνατή ομάδα και το 2014 δεν αποτελεί εξαίρεση με παίκτες όπως οι Μεσούτ Οζίλ, Τόμας Μίλερ, Μάριο Γκοτζ και Μίροσλαβ Κλόζε για να αναφέρω απλά μερικούς. Επίσης στην άμυνα έχουν δύναμη και βάθος με τους Φίλιπ Λαμ, Περ Μερτεσάκερ και Μπαστιάν Σβάινσταϊγκερ. Το πρώτο παιχνίδι αυτού του Ομίλου, Γερμανία – Πορτογαλία στις 16 Ιουνίου θα είναι συναρπαστικό. Οι Πέπε, Φάμπιο Κοεντράο και Μπρούνο Άλβες θα πρέπει να περιορίσουν τους Γερμανούς επιθετικούς, αλλά θα μπορέσουν και οι υπόλοιποι Πορτογάλοι παίκτες όπως οι Νάνι και Έλντερ Πόστιγκα να δώσουν στον Κριστιάνο Ρονάλντο τη βοήθεια που χρειάζεται για να δείξει την ποιότητα του; Γκάνα και ΗΠΑ δεν πρέπει να υποτιμηθούν σε αυτόν τον Όμιλο και το ματς Γερμανία – Γκάνα στην ζέστη και υγρασία του Fortaleza στις 23 Ιουνίου, θα είναι πραγματικό τεστ αντοχής για τη Γερμανική ομάδα. Παρομοίως ο αγώνας ΗΠΑ – Πορτογαλία στην ζούγκλα του Manaus στις 22 Ιουνίου, θα είναι για την επιβίωση του δυνατότερου σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Παρόλα αυτά προβλέπω ότι…


    Γερμανία 1η στον Όμιλο με 2η την Πορτογαλία.


    Όμιλος Η


    Βέλγιο , Αλγερία , Ρωσία , Νότια Κορέα


    Στο Βέλγιο βλέπουμε ακόμα μία Ευρωπαϊκή ομάδα που νιώθω ότι μπορεί να προχωρήσει πολύ σε αυτή τη διοργάνωση, ειδικά αν αναγνωρίσουμε τη δύναμη της, με παίκτες όπως ο αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι Βίνσεντ Κομπανί, μαζί με τους υπόλοιπους αμυντικούς της Πρέμιερ Λιγκ Τόμας Βερμάλεν και Γιαν Βερτόνγκεν. Επίσης έχουν τους Φελαϊνί, Ντεμπέλε και τον μικρό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Γιάνουζαϊ στο κέντρο, καθώς και το ταλέντο στην επίθεση των Έντεν Χαζάρντ, Ρομέλου Λουκάκου και Κέβιν Μιραλάς. Μία φοβερή ομάδα που μπορεί να προκαλέσει οποιαδήποτε άλλη σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.


    Ο αγώνας κλειδί εδώ είναι η σύγκρουση Βέλγιο – Ρωσία στις 22 Ιουνίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Αλγερία και Νότια Κορέα δεν έχουν αληθινές ελπίδες να προκριθούν και αυτό αφήνει στη Ρωσία, που τώρα έχει τον πρώην κόουτς της Αγγλίας Φάμπιο Καπέλο, ανοικτό δρόμο για την πρόκριση. Οι φίλοι της Dafabet πρέπει να δουν τον συναρπαστικό 22 χρονο επιθετικό της Ντιναμό Μόσχας Αλεξάντερ Κοκόριν, που πολλοί ειδικοί προβλέπουν πως θα είναι ένα από τα αστέρια στο μέλλον. Οι επιλογές μου είναι….


    Βέλγιο στην κορυφή του Ομίλου με τη Ρωσία να είναι 2η.

    interviewer

    Συναρπαστικό Λουίς και τώρα ποιός πιστεύεις ότι θα κερδίσει το Χρυσό Παπούτσι;

    Figo

    Σκέφτηκα τους Μέσι, Ρονάλντο και Τζο, αλλά τελικά θα πρέπει να διαλέξω τον Γερμανό επιθετικό, Μίροσλαβ Κλόζε.

    Διαβάστε την Προηγούμενη Συνέντευξη Διαβάστε την Επόμενη Συνέντευξη

  • Διαβάστε τις απόψεις του Λουίς Φίγκο για την φάση των Ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014

    interviewer

    Λουίς, καθώς φτάσαμε στα μισά της φάσης των Ομίλων, πως βλέπεις να διαμορφώνεται η τελική κατάταξη και ποιά η γνώμη σου για τα αποτελέσματα εκπλήξεις μέχρι τώρα.

    Όμιλος Α

    Βραζιλία, Καμερούν, Κροατία, Μεξικό

    Figo

    Εδώ φαίνεται ότι η Βραζιλία θα τερματίσει πρώτη, αν και φέρανε ισοπαλία 0-0 με το Μεξικό στον δεύτερο αγώνα, αλλά η 2η θέση είναι ακόμα ανοιχτή, καθώς περιμένουμε το αποτέλεσμα του αγώνα Μεξικό – Κροατία την Δευτέρα 23 Ιουνίου. Πάντως ακόμα πιστεύω πως...

    Η Βραζιλία θα έρθει πρώτη στον Όμιλο με το Μεξικό δεύτερο

    interviewer

    Όμιλος Β

    Ισπανία, Ολλανδία, Χιλή, Αυστραλία

    Figo

    Είχα προβλέψει ότι η Ολλανδία θα κερδίσει την Ισπανία στον πρώτο αγώνα, αλλά ποτέ δεν πίστευα πως θα είναι με σκορ 5-1. Αν είχε σκοράρει ο Σίλβα με αντίπαλο μόνο τον τερματοφύλακα και είχε κάνει το 2-0 στο 1ο ημίχρονο, τότε νομίζω πως θα είχαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Η Ισπανία κατέρευσε εναντίον της Χιλής στον 2ο αγώνα και δυστυχώς οι κάτοχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου επιστρέφουν σπίτι τους. Η Ολλανδία από την άλλη, ανέτρεψε το κατά της σκορ με την Αυστραλία και έχει πλέον 6 βαθμούς, όσους και η Χιλή και θα δούμε ένα ενδιαφέρον ματς μεταξύ τους τη Δευτέρα 23 Ιουνίου για την πρωτιά στον Όμιλο....επειδή όποιος τερματίσει δεύτερος θα αντιμετωπίσει την Βραζιλία στον επόμενο γύρο. Αναθεωρώ την αρχική μου άποψη σε...

    Ολλανδία πρώτη στον Όμιλο και Χιλή δεύτερη

    interviewer

    Όμιλος C

    Στον Όμιλο C είχες προβλέψει πως η Κολομβία θα πάρει την πρώτη θέση και φαίνεται πως είχες δίκιο.

    Figo

    Ναι δεν βρίσκω λόγο να αλλάξω την αρχική μου άποψη πως

    Η Κολομβία θα έρθει πρώτη στον Όμιλο με την Ακτή Ελεφαντοστού δεύτερη

    interviewer

    Ναι δεν βρίσκω λόγο να αλλάξω την αρχική μου άποψη πως

    Η Κολομβία θα έρθει πρώτη στον Όμιλο με την Ακτή Ελεφαντοστού δεύτερη

    Figo

    Ο φόβος των υποστηρικτών της Αγγλίας ότι αυτός μπορεί να είναι ο “Όμιλος του Θανάτου” για την ομάδα τους επιβεβαιώθηκε.

    Ναι, διαδοχικές ήττες από Ιταλία και Ουρουγουάη σημαίνουν αποκλεισμό σε αυτόν τον Όμιλο. Η Ιταλία ήταν εντυπωσιακή εναντίον της Αγγλίας με τον Πίρλο να ελέγχει το κέντρο και στον επόμενο ματς ο Λουίς Σουάρεζ έδειξε ότι είναι επιθετικός παγκόσμιας κλάσης παίρνοντας τη νίκη για την ομάδα του. Μετά την νίκη έκπληξη της Κόστα Ρίκα επί της Ιταλίας με 1-0 την Παρασκευή, τώρα έχουμε μια κατάσταση που λίγοι προέβλεψαν, με την Κόστα Ρίκα να έχει προκριθεί στην επόμενη φάση. Σε αυτό το σημείο είναι δύσκολο να πεις ποιός θα περάσει και με ποιά σειρά και όλα θα κριθούν στους τελευταίους αγώνες την Τρίτη 24 Ιουνίου, όταν η Αγγλία θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα και η Ιταλία την Ουρουγουάη.

    Οι αναθεωρημένες μου προβλέψεις είναι τώρα...

    Ουρουγουάη πρώτη στον Όμιλο και Ιταλία δεύτερη

    interviewer

    Όμιλος Ε

    Ελβετία, Γαλλία, Ισημερινός, Ονδούρα

    Figo

    Όπως πιστεύαμε, η Γαλλία επικράτησε άνετα εναντίον της Ονδούρας και η Ελβετία έκανε την ανατροπή και κέρδισε τον Ισημερινό. Μετά την νίκη της με 5-2 επί της Ελβετίας, η Γαλλία είναι στην κορυφή της βαθμολογίας στον Όμιλο και συνεχίζω να πιστεύω ότι...

    Η Γαλλία πρώτη σε αυτόν τον Όμιλο με την Ελβετία δεύτερη

    interviewer

    Όμιλος F

    Αργεντινή, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ιράν, Νιγηρία

    Figo

    Η Αργεντινή πήρε δύσκολα τη νίκη με 2-1 επί της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ενώ το Ιράν και η Νιγηρία ήρθαν ισόπαλες 0-0. Πάντως με εντυπωσίασε η Βοσνία και πιστεύω πως μπορεί να μας εκπλήξουν στα επόμενα δύο ματς τους εναντίον Νιγηρίας και Ιράν. Οπότε αλλάζω την πρόβλεψή μου σε...

    Αργεντινή πρώτη στον Όμιλο με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεύτερη

    interviewer

    Όμιλος G

    Γερμανία, Πορτογαλία, Γκάνα, ΗΠΑ

    Figo

    Η Γερμανία ήταν άκρως εντυπωσιακή στη νίκη της 4-0 επί της Πορτογαλίας, αλλά η κόκκινη κάρτα στον Πέπε ήταν κατά τη γνώμη μου πολύ αυστηρή και με 10 παίκτες η Πορτογαλία δεν είχε καμία τύχη να συγκρατήσει τους Γερμανούς, ειδικά τον Μίλλερ, που πέτυχε το πρώτο χατ τρικ σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι ΗΠΑ πήραν μία καλή νίκη με 2-1 εναντίον της Γκάνα, οπότε τώρα πολλά θα κριθούν στον αγώνα Πορτογαλία – ΗΠΑ την Κυριακή 22 Ιουνίου για το ποιός θα προκριθεί μαζί με τη Γερμανία.

    Ακόμα βλέπω να προκρίνονται από αυτόν τον Όμιλο...

    Η Γερμανία πρώτη στον Όμιλο και η Πορτογαλία δεύτερη

    interviewer

    Όμιλος Η

    Βέλγιο, Αλγερία, Ρωσία, Νότια Κορέα

    Figo

    Το Βέλγιο κέρδισε την Αλγερία στον πρώτο αγώνα και η Ρωσία ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Νότια Κορέα. Ο αγώνας Βέλγιο – Ρωσία την Κυριακή 22 Ιουνίου θα είναι σημαντικός για την πρώτη θέση του Ομίλου, αλλά μένω στην αρχική μου πρόβλεψη ότι...

    Βέλγιο πρώτο στον Όμιλο με τη Ρωσία δεύτερη

    Διαβάστε την Προηγούμενη Συνέντευξη Διαβάστε την Επόμενη Συνέντευξη

  • Διαβάστε τις απόψεις του Λουίς Φίγκο για τη Φάση Νοκ Άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014


    Δευτέρα 30 Ιουνίου


    interviewer

    ΓΑΛΛΙΑ – ΝΙΓΗΡΙΑ

    Figo

    Η Γαλλία θεωρείται πια ένα από τα φαβορί και δείχνουν πως έχουν δέσει ως ομάδα. Η Νιγηρία είναι μία από τις εκπλήξεις της διοργάνωσης, αν και εντελώς απρόβλεπτη. Νομίζω πως αυτό θα είναι ένα σκληρό ματς που οι Γάλλοι θα κερδίσουν με…

    1 - 0

    interviewer

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΑΛΓΕΡΙΑ

    Figo

    Προσωπικά πιστεύω πως οι Γερμανοί μπορούν να φτάσουν στον τελικό και οι Αλγερινοί εξέπληξαν ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό φτάνοντας στους 16. Η Γερμανία θα πρέπει να κερδίσει αυτόν τον αγώνα σχετικά εύκολα. Προβλέπω μια νίκη με…

    2 - 0


    Τρίτη 1 Ιουλίου


    interviewer

    ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΕΛΒΕΤΙΑ

    Figo

    Η Αργεντινή κερδίζει με τον Μέσι, αλλά δεν παίζει ακόμα σαν ομάδα και δείχνουν ευάλωτοι στα μετόπισθεν. Ο Ελβετός επιθετικός Σακίρι είναι σίγουρα σε φόρμα και δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση, ειδικά με τον τρόπο που πέτυχε το χατ τρικ. Ίσως να δούμε μια έκπληξη εδώ και πιστεύω πως θα μπορούσε ο αγώνας να πάει στα πέναλτι. Βλέπω το σκορ στη λήξη των 90 λεπτών να είναι...

    1 - 1

    interviewer

    ΒΕΛΓΙΟ – ΗΠΑ

    Figo

    Το Βέλγιο έχει μερικούς κορυφαίους παίκτες, αλλά και αυτοί πρέπει να δέσουν ως ομάδα αν θέλουν να έχουν μια ευκαιρία για τον τίτλο. Οι ΗΠΑ βελτιώνονται με κάθε αγώνα, αλλά δεν νομίζω ότι θα καταφέρουν να κερδίσουν το Βέλγιο. Πιστεύω πως το Βέλγιο θα κερδίσει με…

    2 - 1

    Διαβάστε την Προηγούμενη Συνέντευξη Διαβάστε την Επόμενη Συνέντευξη

  • Διαβάστε τις Προβλέψεις του Λουίς Φίγκο για τα Προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014

    interviewer

    Λουίς Φίγκο

    Πολλές από τις ομάδες φαίνεται να ακολουθούν μια πολύ προσεκτική προσέγγιση σε αυτά τα παιχνίδια, με έμφαση στην άμυνα, και το να μην αφήσουν τον αντίπαλο να σκοράρει. Βλέπω το ίδιο μοτίβο να αναδύεται σε όλους αυτούς τους προημιτελικούς.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 4 ΙΟΥΛΙΟΥ

    Figo

    ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΚΟΛΟΜΒΙΑ (ΣΚΟΡ στο 90λεπτο: 1-1)

    Η Κολομβία υπήρξε μία από τις ομάδες έκπληξη του τουρνουά, και μπορώ να δω το φανταστικό ταξίδι τους να συνεχίζεται. Η Βραζιλία όπως πάντα παίζει περισσότερο με καρδιά παρά με ποιότητα, για το λόγο αυτό πιστεύω ότι θα δούμε αυτό το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση, για άλλη μια μεγάλη εμφάνιση από την Κολομβία και τη νίκη της με 2 -1

    ΓΑΛΛΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΣΚΟΡ: 1-2)

    Θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι για να παρακολουθήσουμε, μεταξύ δύο κορυφαίων Ευρωπαϊκών ομάδων. Η Γαλλία ήταν πολύ σταθερή στο τουρνουά μέχρι τώρα, αλλά νομίζω ότι η Γερμανική "μηχανή" αρχίζει να παίρνει μπρος και με σκόρερ όπως οι Τόμας Μιούλερ και Μάριο Γκότζε στην εντεκάδα, βλέπω τους Γερμανούς να κερδίζουν με 2 - 1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

    ΣΑΒΒΑΤΟ, 5 ΙΟΥΛΙΟΥ

    ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (ΣΚΟΡ: 2-0)

    Η Κόστα Ρίκα είναι ίσως η ομάδα έκπληξη του τουρνουά μέχρι στιγμής, αλλά τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την Ολλανδία, η οποία είναι ένα από τις πιο γρήγορες και πιο επιδέξιες ομάδες, παρόλο που είχε την τύχη να νικήσει το Μεξικό, με μια πολύ κακή απόφαση από τον διαιτητή να δώσει πέναλτι σε αυτό που είδα ως "βουτιά" του Άριεν Ρόμπεν. Ήταν κρίμα που μια τέτοια απόφαση στέρησε το Μεξικό, καθώς ήταν η καλύτερη ομάδα επί 88 λεπτά σε αυτό τον αγώνα.

    Παρ 'όλα αυτά, νομίζω ότι ο ρυθμός των Ολλανδών θα είναι πολύ γρήγορος για την Κόστα Ρίκα, και μπορώ να δω την Ολλανδία να κερδίζει στην κανονική διάρκεια με 2-0.

    ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΒΕΛΓΙΟ (ΣΚΟΡ στο 90λεπτο: 1-1)

    Αυτή η ομάδα του Βελγίου είναι γεμάτη ταλέντο, από τη βασική εντεκάδα, μέχρι τους αναπληρωματικούς και αυτό ήταν εμφανές απέναντι στις ΗΠΑ, όταν έβαλαν τον Λουκάκου για να προσθέσουν ρυθμό και δύναμη στην επίθεσή τους κατά τη διάρκεια της παράτασης. Η Αργεντινή εξακολουθεί να αποδίδει ατομικά, με Μέσι και Ντι Μαρία, αλλά δεν δένουν μαζί σαν ομάδα. Πιστεύω ότι θα έχουμε 120 λεπτά προσεκτικού ποδοσφαίρου που θα λήξει σε 1-1 μετά από τον παράταση και στη συνέχεια το Βέλγιο θα κερδίσει στα πέναλτι.

    Διαβάστε την Προηγούμενη Συνέντευξη Διαβάστε την Επόμενη Συνέντευξη

  • Διαβάστε την άποψη του Λουίς Φίγκο για τους Ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014

    interviewer

    Οι προημιτελικοί ήταν πολύ αμφίρροποι αγώνες, και πρέπει να συγχαρούμε τις ομάδες που φεύγουν. Η Γαλλία ηττήθηκε με μια κεφαλιά του Χούμελς και η Κολομβία είχε ένα μεγάλο τουρνουά μέχρι να ηττηθεί από τη Βραζιλία με μια υπέροχη εκτέλεση φάουλ από τον Νταβίντ Λουίζ που σφράγισε τη νίκη με 2-1. Το Βέλγιο απλά απέτυχε να προηγηθεί της Αργεντινής και φυσικά η γενναία Κόστα Ρίκα, που έχασε στα πέναλτι από την Ολλανδία.

    Οπότε τώρα έχουμε δυο συναρπαστικούς ημιτελικούς...πρώτα την Τρίτη...

    ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    Figo

    Εδώ πιστεύω ότι θα δούμε το Βραζιλιάνικη ταλέντο κόντρα στη Γερμανική οργάνωση και αποτελεσματικότητα. Η Βραζιλία ελπίζει να προκριθεί μέσα σε ένα κύμα εθνικής υπερηφάνειας, αλλά αισθάνομαι πως η Γερμανία μπορεί να κερδίσει αυτόν τον δύσκολο αγώνα με 2-1. Στη συνέχεια, την Τετάρτη έχουμε άλλη μία Νοτιο Αμερικάνικη / Ευρωπαϊκή μονομαχία.

    interviewer

    ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ

    Figo

    Εδώ έχουμε τους δύο καλύτερους επιθετικούς στο τουρνουά, τους Μέσι και Ρόμπεν, όποιος από τους δύο πιάσει την καλύτερη επίδοση αυτή την ημέρα θα δει την ομάδα του να περνάει στον τελικό. Βλέπω την Ολλανδία να κερδίζει 2-1 και να έχουμε έναν Ευρωπαϊκό Τελικό.

    Διαβάστε την Προηγούμενη Συνέντευξη Διαβάστε την Επόμενη Συνέντευξη

  • Διαβάστε την Άποψη του Λουίς Φίγκο για τον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014

    interviewer

    Λουίς, είδαμε δύο εντυπωσιακά διαφορετικούς ημιτελικούς. Έναν με πληθώρα γκολ και έναν άλλο αρκετά μονότονο που επιλύθηκε στα πέναλτι.

    Figo

    Ναι, το Γερμανία - Βραζιλία ήταν ένας θεαματικός αγώνας ... αν είσαι Γερμανός ... αλλά η απόλυτη αγωνία για πάνω από 200 εκατομμύρια Βραζιλιάνους. Ήταν ιδιαίτερα οδυνηρό για τους οπαδούς της Βραζιλίας που βρίσκονταν στο γήπεδο, όπως βλέπαμε και από τα χιλιάδες δακρυσμένα πρόσωπα. Μια ήττα μπορεί σίγουρα να συμβεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά η συντριβή με 7-1 ήταν ταπεινωτική για έναν τόσο περήφανο ποδοσφαιρικό έθνος όπως η Βραζιλία. Ωστόσο, όπως είπα και νωρίτερα στο τουρνουά, δεν είχα εντυπωσιαστεί από αυτή την ομάδα της Βραζιλίας και απέναντι σε μια υπέροχη γερμανική απόδοση, ήταν εντελώς εκτεθειμένοι, και βγήκαν νοκ άουτ από το Κύπελλο.

    Αντίθετα, ο άλλος ημιτελικός ήταν μονότονη υπόθεση, με τον Messi να εξουδετερώνεται, και τους Ρόμπεν και Φαν Πέρσι μην είναι στη μέρα τους. Αυτή τη φορά ήταν οι Ολλανδοί που απέτυχαν στα πέναλτι, με αστοχίες των Φλάαρ και Σνάιντερ.

    interviewer

    Και τώρα πάμε στα δύο τελευταία παιχνίδια του τουρνουά ... πρώτα αυτό για την 3η θέση μεταξύ Βραζιλίας και Ολλανδίας.

    Figo

    Νομίζω ότι οι Βραζιλιάνοι θα είναι ακόμη συντετριμμένοι μετά την ήττα από τη Γερμανία και θα πρέπει να παλέψουν για να βγουν για να βρουν τον εαυτό τους σε αυτό τον αγώνα της παρηγοριάς. Παρομοίως, η Ολλανδική ομάδα είχε μια τεράστια απογοήτευση, έχοντας παίξει 120 λεπτά στον ημιτελικό, σταματώντας τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, μόνο για να χάσει στα πέναλτι.

    Βλέπω σαν αποτέλεσμα νίκη της Ολλανδίας με 2-1

    Ο τελικός είναι μια άλλη υπόθεση, με τη γερμανική ομάδα να δείχνει ισχυρότερη με την εξέλιξη του τουρνουά, ενώ η Αργεντινή δεν έχουν πραγματικά εντυπωσιάσει, πέρα από τις περιστασιακές αναλαμπές της ιδιοφυΐας που ακούει στο όνομα Λιονέλ Μέσι. Αυτό το παιχνίδι θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το ποιος θα μπορέσει να κυριαρχήσει στην μεσαία γραμμή και εάν οι Γερμανοί μπορεί να το πετύχουν αυτό, όπως έκαναν κόντρα στη Βραζιλία, τότε σίγουρα θα καταφέρουν να πάρουν το Τρόπαιο. Αλλά δεν μπορούμε ποτέ να απορρίψουμε τον παράγοντα Μέσι, που αν μπορέσει να βρει λίγο χώρο στη Γερμανική περιοχή, αυτό μπορεί να καθορίσει τον αγώνα. Οι τελευταίες φορές που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν διαδοχικά το 1986, όταν η Αργεντινή κέρδισε 3-2 και στη συνέχεια το 1990, όταν η Γερμανία κέρδισε 1-0. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που κάποια από τις δύο πλευρές κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

    Τώρα για το 2014, πιστέυω πως η Γερμανία θα σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο κερδίζοντας 2-1.

    Διαβάστε την Προηγούμενη Συνέντευξη